DE KLEINE HEIDE

Zorgvilla
Son en Breugel

ZORGVILLA DE KLEINE HEIDE

Deze zorgvilla in Son en Breugel ligt op de locatie waar voorheen een sporthal stond en bestaat, naast een gezamenlijk gedeelte, uit 24 appartementen en 2 ruimten voor revalidatie.
Rondom de villa ligt een mooi aangelegde tuin met een terras met een droogloop.

De appartementen, die variëren in afmeting en indeling tussen 65m2 en 85m2, beschikken elk over een eigen buitenruimte, een badkamer en een pantry. Daarnaast is een groot deel van de begane grond bestemd voor algemene ruimten zoals de eet- en zitkamer, de bibliotheek, de serre en de keuken. Op keldernivo bevindt zich een bergingenblok met voorzieningen als een wasruimte en een activiteitenruimte.
Het gebouw is symmetrisch opgebouwd en heeft de uitstraling van een villa.

Toch is de Brabantse nuchterheid terug te vinden in het ontwerp. Geen extreme of gewaagde architectuur maar een sjiek en rustig beeld. Er is gekozen voor een witte gekeimde gevel en een steile kap met donkere pannen.
De witte gevel is op meerdere plekken terug te vinden in het straatbeeld van Son en Breugel.

Opdrachtgever: Amvest